NASTAVAK SEDMOGODIŠNJEG PRIJATELJSTVA

Iz kompanije BINGO stiže donacija za SOS Dječija sela BiH: Za porodicu mame Amire finansirani svi godišnji troškovi

Hronika10.04.20, 12:17h

Iz kompanije BINGO stiže donacija za SOS Dječija sela BiH: Za porodicu mame Amire finansirani svi godišnji troškovi
Donacija 40.000 KM je usmjerena na pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Amire, psihosocijalnu podršku fokusiranu na prevenciju akutne reakcije na stres kod djece i mladih u 28 SOS porodica, uz dodatnu donaciju zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstva za ruke i površine

 

 

 

Potpisivanjem ugovora o donaciji između Edina Ibrahimovića, izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo, i Mirele Gruenther-Đečević, nacionalne direktorice SOS Dječijih sela BiH, ozvaničen je nastavak sedmogodišnjeg prijateljstva između SOS Dječijih sela BiH i Binga.


Donacija 40.000 KM je usmjerena na pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Amire, psihosocijalnu podršku fokusiranu na prevenciju akutne reakcije na stres kod djece i mladih u 28 SOS porodica, uz dodatnu donaciju zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstva za ruke i površine.


- Prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH uvijek budi posebnu toplinu u srcu, a u ovim izazovnim danima smo posebno osjetljivi na djecu i mlade koji odrastaju u SOS porodicama. Razumijući koliko je važno voditi brigu o očuvanju mentalnog zdravlja u kriznim situacijama, odlučili smo dio doniranih sredstava usmjeriti u aktivnosti psihosocijalne podrške za djecu i mlade. Bingo kao društveno odgovorna kompanija, danas još i više nastoji biti podrška kako našim uposlenicima, dobavljačima, tako i zajednici u kojoj djelujemo. Posebnu pažnju posvećujemo djeci bez roditeljskog staranja, koja su i u redovnim okolnostima najosjetiljivija kategorija - rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.


- Danas, više nego ikad, djeci treba osjećaj sigurnosti, u izvanrednim okolnostima jedan od najvećih izazova je osigurati zdravlje, a posebno mentalno zdravlje, te spriječiti aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete koje je ostalo bez roditeljske brige u sebi nosi. Naša briga u doba pandemije je dodatno intenzivirana i zato nas ohrabruje činjenica da nismo sami u izazovnim okolnostima i da naši prijatelji u kompaniji Bingo istinski razumiju potrebe djece i mladih. Neizmjerno smo zahvalni za dugogodišnje prijateljstvo i posvećenost Binga viziji SOS Dječijih sela BiH - da svako dijete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost. Hvala od srca našim dragim prijateljima - istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

 

bingo-donacija-sos


Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire i sa 32.000,00 KM donacije finansiraju se godišnji troškovi porodice. Sa dodatnih 8.000,00 KM donacije će biti pružena psihosocijalna podrška tima profesionalaca za 28 SOS porodica u Sarajevu i Gračanici.


Donacija zaštitnih maskih, dezinfekcijskih sredstava za ruke i površine, te rukavica će biti usmjerena u 28 SOS porodica, dvije kuće za mlade, kao i za potrebe tima profesionalaca koji su podrška porodicama.


Pored toga, Bingo u saradnji sa dobavljačima organizuje i dodatne društveno odgovorne kampanje te omogućava pozicioniranje donatorskih kućica u svojim objektima širom BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!