Ministar zdravstva KS na sastanku sa direktorima zdravstvenih ustanova

Mesihović: 'Kanton Sarajevo vrlo dobro odolijeva u borbi sa širenjem infekcije novim koronavirusom'

Front08.04.20, 15:24h

Mesihović: 'Kanton Sarajevo vrlo dobro odolijeva u borbi sa širenjem infekcije novim koronavirusom'
Ovom prilikom, usaglašeno je da svi svoje neiskorištene resurse, dakle svih zdravstvenih ustanova iz Kantona Sarajevo, usmjere prema Domu zdravlja, pri čemu se, prije svega misli na solidarno učešće zdravstvenih radnika, kako bi se svi nedostaci u radu ove ustanove što prije uspješno prevazišli

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović održao je danas sastanak sa svim direktorima zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo na kojem su razmijenjena mišljenja, te sagledane sve poduzete aktivnosti u borbi protiv širenja koronavirusa.

 

„Kanton Sarajevo za sada vrlo dobro odolijeva u borbi sa širenjem infekcije novim koronavirusom“, istakao je nakon ovog sastanka ministar Mesihović.

 

Ovom prilikom, usaglašeno je da svi svoje neiskorištene resurse, dakle svih zdravstvenih ustanova iz Kantona Sarajevo, usmjere prema Domu zdravlja, pri čemu se, prije svega misli na solidarno učešće zdravstvenih radnika, kako bi se svi nedostaci u radu ove ustanove što prije uspješno prevazišli.

 

Sastanku je prisustvovao i novi v.d. direktor Javne ustanove “Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ dr. Muhamed Ahmić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još