UŽAS/ GRAĐANI SARAJEVA ŽRTVE SISTEMA KOJI POSTOJI SAMO ZBOG SEBE

Damir Mašić: Zataškana smrt Sejfudina Gogića iz Sarajeva, oboljelog od koronavirusa

Front06.04.20, 21:00h

Damir Mašić: Zataškana smrt Sejfudina Gogića iz Sarajeva, oboljelog od koronavirusa
"Sutra ću na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zvanično pitati hoće li i ko konačno odgovarati za ove katastrofalne propuste i nemar!?"

 

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić objavio je da je od posljedica zaraze koronavirusom u Sarajevu preminuo muškarac čija je smrt zataškana.

 

Mašić je na svom FB profilu napisao:

 

"U petak 3. aprila, od posljedica zaraze korona virusom u porodičnoj kući preminuo je Sejfudin Gogić (63) u naselje Briješće u sarajevskoj opštini Novi Grad.

 

Nažalost, ovu vijest nigdje niste mogli ni čuti ni pročitati jer ih sakrivaju.

 

Poslije Ilidže i Vogošće gdje su nedužne žene preminule u svojim domovima ovo je samo još jedan dokaz da ljudi u Kantonu Sarajevo umiru po kućama jer ih ne testiraju i ne zbrinjavaju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje bi trebali biti smješteni svi gradjani koji imaju teže simptome Covid-19.

 

Sutra ću na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zvanično pitati hoće li i ko konačno odgovarati za ove katastrofalne propuste i nemar!?"

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 87

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još