predat kpz-u foča

SIPA uhapsila Darka Mrđu

Hronika03.04.20, 18:52h

SIPA uhapsila Darka Mrđu
''Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenuto lice za kojim je bila raspisana potraga Suda BiH i međunarodna potjernica NCB Interpola, nakon čega je lišeno slobode

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u Prijedoru uhapsili jednu osobu kojoj je pravosnažnom presudom Suda Bosne i Hercegovine izrečena kazna zatvora od 20 godina, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 172. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Zločin protiv čovječnosti”, saopćeno je danas iz SIPA-e.

 

Za N1 je iz Agencije potvrđeno da je uhapšen Darko Mrđa.

 

''Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenuto lice za kojim je bila raspisana potraga Suda BiH i međunarodna potjernica NCB Interpola, nakon čega je lišeno slobode.

 

U skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine, lice lišeno slobode će biti predato Kazneno-popravnom zavodu Foča, u dalju nadležnost'', saopćeno je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: ilustracija/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!