Imao 63 godine

Od koronavirusa preminuo državni sekretar u srbijanskoj vladi

Hronika01.04.20, 15:25h

Od koronavirusa preminuo državni sekretar u srbijanskoj vladi
Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srbijanska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu

 

Državni sekretar u ministarstvu zaštite okoliša srbijanske vlade, koji je bio pozitivan na koronavirus, preminuo je tokom dana, objavili su u srijedu beogradski mediji pozivajući se na izvore u tom ministarstvu.

 

Vijest o smrti državnog sekretara dr Branislava Blažića još nije službeno potvrđena, ali su portali lista "Blic" i B92 naveli da su potvrdu dobili u ministarstvu, dok agencija Tanjug navodi da ima potvrdu iz dva izvora.

 

Branislav Blažić član je vladajuće Srpske napredne stranke i porijeklom je iz Kikinde, jednog od početnih žarišta koraonavirusa u Srbiji, a bio je na liječenju u Infektivnoj klinici u Beogradu.

 

Nakon što je objavljena vijest da je pozitivan na koronavirus, srbijanska vlada preselila je sve svoje aktivnosti iz zgrade u Nemanjinoj ulici u središtu grada, u Palaču Srbija, nekadašnje Savezno izvršno vijeće, u Novom Beogradu, a svi saradnici i osobe s kojima je Blažić bio u kontaktu su testirane na covid-19.

 

Rezultati tih testova nisu objavljeni, osim što je šef diplomacije i vicepremijer Ivica Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima i drugih djelatnika koji su pozitivni na koronuvirus, prenosi Hina.

 

"Imamo i drugih djelatnika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić medijima 25. marta, ne precizirajući o kojem broju se radi.

 

U Srbiji je su do utorka u 15 sati potvrđene ukupno 23 žrtve covida-19 od početka epidemija 6. marta.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!