ELMEDIN KONAKOVIĆ O POTEZU MINISTRA SIGURNOSTI

Pobježe Radončić! Na početku je izgledao bolje od ostalih koji su se sakrili u rupe, čim su problemi postali veći - dezertirao je!

Front31.03.20, 19:13h

Pobježe Radončić! Na početku je izgledao bolje od ostalih koji su se sakrili u rupe, čim su problemi postali veći - dezertirao je!
Na početku je izgledao bolje od ostalih koji su se sakrili u rupe, lično sam to govorio, a kad su problemi postali veći, dezertirao je - smatra Konaković

 

 

Nakon što je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić obznanio na današnjoj press-konferenciji da neće više biti na čelu Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, te pojasnio razloge svojeg odlaska, među prvima je reagirao Elmedin Konaković tvrdeći da se ne radi o "odlasku sa ove pozicije" već o "bijegu". 


Zašto tako misli, Knaković je objasnio u postu na svom  Facebook profilu:   


- Pobjegao je Fahrudin Radončić od zakonom propisanih obaveza.
Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju koji je na svom Instagram profilu objavio Radončić detaljno govori o obavezama Ministarstva sigurnosti u slučajevima prirodne i drugih nesreća.


Na početku je izgledao bolje od ostalih koji su se sakrili u rupe, lično sam to govorio, a kad su problemi postali veći, dezertirao je.


Nisam iznenađen, on je naša realnost.
Jedino gore od dezertiranja jeste pokušaj da nam objasni zašto bježi.
Kaže, zbog donacija.


Nije naš narod zaslužio ovakvu vlast, nije sigurno.

O K V I R N I Z A K O N
O ZAŠTITI I SPAŠAVANJU LJUDI I MATERIJALNIH DOBARA OD PRIRODNIH ILI DRUGIH NESREĆA U BOSNI I HERCEGOVINI


POGLAVLJE III – KOORDINACIJA


Član 11.
(Koordinacija djelovanja institucija i organa Bosne i Hercegovine)
Ministarstvo sigurnosti BiH koordinira aktivnostima u planiranju i djelovanju institucija i organa Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite i spašavanja
- navodi Konaković u FB komentaru.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 94

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još