KONTRAVERZNI HRVATSKI IMUNOLOG MISLI DRUGAČIJE

'Korona je najobičnija gripa! Da nije izmišljena dijagnostika, ovaj virus ne bismo ni primijetili!

Hronika28.03.20, 19:48h

'Korona je najobičnija gripa! Da nije izmišljena dijagnostika, ovaj virus ne bismo ni primijetili!
- Ne bojim se zaraze, bojim se policijskog sata, zatvaranja granica, nestašica hrane u trgovinama, blokade škola i vrtića, a sam koronavuirus, koji je izuzetno zarazan, uopće nije opasan - navodi Srećko Sladoljev

 

 


Kontraverzni hrvatski imunolog Srećko Sladoljev,poznat i kao jedan od najpoznatijih zviždača koji se borio za opstanak Imunološkog zavoda, ali i kao izričiti protivnik vakcinacije, izazivajući oprečne reakcije javnosti, dok Hrvatska ljekarska komora upozorava protiv njegovih stavova, komentirao je za Dnevno.hr histeriju oko epidemije koronavirusa nazvavši je neozbiljnom i velikom sramotom cjelokupnog svjetskog zdravstvenog sustava.


- U koronavirusu nema ničeg novog što čovječanstvo već nije iskusilo. Riječ je o najobičnijem „influenca-like“ virusu ili virusu sličnom gripi koji nas je u zadnjih 70-ak godina pogodio više od 200 puta. To dokazuje i minimalan broj oboljelih koji bi se, da nije medijski senzacionalno napuhane panike, uklopio u broj oboljelih od sezonske gripe i ne bismo ga ni primijetili - pojašnjava Sladoljev, dodavši da je riječ o debaklu Svjetske zdravstvene organizacije, koji im se nije dogodio prvi put.


- Ne bojim se zaraze, bojim se policijskog sata, zatvaranja granica, nestašica hrane u trgovinama, blokade škola i vrtića, a sam koronavuirus, koji je izuzetno zarazan, uopće nije opasan - navodi Sladoljev, dodavši da se ovakve zaraze događaju svake godine i da se imunološki zdrav sustav efikasno može od njega obraniti zahvaljujući staničnoj individualnoj obrani.


Sladoljev pritom primjećuje jednu čudnu nelogičnost, a to je činjenica da već postoji test na koronavirus, odnosno da je najprije izmišljena dijagnostika pa onda po njoj nazvan virus.


- Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” su pogriješili kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za koronavirus - pojašnjava Sladoljev, dodavši da bi se, da nije dijagnostike, radilo o atipičnoj gripi. A ovako je, kaže, dobila ime i nastala je panika.


Napominje da je izraziti protivnik cijepljenja za koje, kaže, da neće imati učinka ni na koronavirus. Konačno, podsjeća da je u razdoblju u kojem je “od korone” umrlo tisuću ljudi, od malarije umrlo 50 puta više!

 

(Dnevno.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još