Konkretna pomoć - hoće li i drugi načelnici slijediti njegov primjer?

Općina Stari Grad Sarajevo: Ukida se plaćanje zakupnina za april

Hronika26.03.20, 12:52h

Općina Stari Grad Sarajevo: Ukida se plaćanje zakupnina za april
Pojasnio da se odluka odnosi na korisnike općinskih poslovnih prostora kao i javnih površina kao što su parkinzi i slično

 

Komandant Općinskog štaba civilne zaštite Stari Grad Sarajevo, načelnik Ibrahim Hadžibajrić na sjednici Štaba istakao je da je realni sektor u ozbiljnoj krizi i da sve više dolazi do pojave otpuštanja radnika. Smatra da javni sektor mora preuzeti dio tereta kako bi se olakšalo privatnom sektoru.

 

 - Javni sektor zavisi od rada realnog sektora i zato sad moramo pomoći. Sve više dobijam informacije da određeni privredni subjekti, koji izuzetno dobro posluju, zatvaraju objekte i uposlenike stavljaju na minimalna primanja kako ih ne bi otpustili, ali je pitanje dokad će izdržati. Kao lokalna zajednica zasad im možemo olakšati oslobađanjem od plaćanja zakupnina. Danas donosimo odluku kojom ćemo sve zakupce općinskih poslovnih prostora u potpunosti osloboditi plaćanja zakupnine za april - kazao je Hadžibajrić.

 

Pojasnio da se odluka odnosi na korisnike općinskih poslovnih prostora kao i javnih površina kao što su parkinzi i slično.

 

- Štab je tu odluku prihvatio jednoglasno, ali je važno naglasiti da se od odluke izuzimaju objekti kojima nije zabranjen rad, a to su: bankarski sektor, pekare, apoteke i prodavnice prehrambenih artikala, a koje se nalaze u općinskim poslovnim prostorima - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!