OPREMA ZAGLAVILA NA GRANICI

Carinici neće da rade prije ponedjeljka, Radončić im poručio: Zaboravite vikende, migranti se moraju skloniti sa ulica Sarajeva!

Front21.03.20, 12:19h

Carinici neće da rade prije ponedjeljka, Radončić im poručio: Zaboravite vikende, migranti se moraju skloniti sa ulica Sarajeva!
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacionog tijela, traži od svih državnih uposlenika da ''zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje''

 

 

Koordinaciono tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo sigurnosti BiH traže da Uprava za indirektno oporezivanje deblokira sredstva i opremu Međunarodne organizacije IOM, kojim bi se hitno formiralo karantinsko naselje za 1.000 ilegalnih migranata.


Navode da bi se time preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica.


- Služba za poslove sa strancima BiH informirala je Ministarstvo sigurnosti BiH da su im dežurni carinici u Sarajevu saopćili da će robu koja čeka, cariniti tek prvi radni dan, u ponedjeljak - navedeno je u saopćenju.


Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacionog tijela, traži od svih državnih uposlenika da ''zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje''.


- Ministar Radončić je zvao i čeka da mu se javi nadležni šef carinarnice. Ministarstvo sigurnosti BiH će koristiti javnost kao najvećeg saveznika da bi prestala situacija u kojoj smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacionog tijela BiH mora lično da zove da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji - navedeno je u saopćenju.


Zbog te situacije Koordinaciono tijelo će tražiti od direktora UIO-a Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcionisanje carine vikendom, jer će, smatraju, ovakvih situacija da svi carinici moraju raditi vikendom biti sve više, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.  

 

(FENA/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još