Nakon naredbe Federalnog štaba civilne zaštite

U Sarajevu i Mostaru se obustavlja javni gradski prevoz do kraja marta

Hronika20.03.20, 12:36h

U Sarajevu i Mostaru se obustavlja javni gradski prevoz do kraja marta
Federalni štab civilne zaštite na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu donio je naredbu o obustavljanju linijskog, vanlinijskog i željezničkog javnog prijevoza u Federaciji

 

Na osnovu naredbe Federalnog štaba civilne zaštite obustavlja se javni gradski prevoz na svim vidovima saobraćaja od subote, 21. marta i trajaće do 31. marta 2020. godine, saopćeno je iz KJKP GRAS Sarajevo.

 

Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu donio je naredbu o obustavljanju linijskog, vanlinijskog i željezničkog javnog prijevoza u Federaciji, s izuzetkom registrovanih taksi prijevoznika uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

 

Takođe, i Stožer civilne zaštite Grada Mostara izdao je zapovijed o obustavi javnog linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom i željezničkom prijevozu na području Grada Mostara.

 

Zapovijed se počinje primjenjivati večeras od ponoći i trajat će do 31. marta 2020. godine u 24 sata.

 

Od te odluke izuzimaju se registrirani taksi prijevoz putnika uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu vozača (maska, rukavice, naočale) i obvezno provođenje dezinfekcije nakon svake obavljene usluge.

 

Za provedbu ove zapovijedi odgovorni su Policijska uprava Mostar i Odjel za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!