Za BiH, ipak, neće zatvoriti granice

Srbija promijenila odluku: Dozvoljen ulazak bh. državljana, ali uz karantin

Front19.03.20, 18:15h

Srbija promijenila odluku: Dozvoljen ulazak bh. državljana, ali uz karantin
Podsjetimo, Granična policija BiH jutros je obaviještena da će Srbija od 14 sati zatvoriti sve granične prelaze s BiH za protok ljudi. Iz ove odluke su bili izuzeti teretni kamioni s robom koji će i dalje moći prelaziti granicu. Ipak, odluka je tokom dana izmijenjena

 

Srbija je danas poslijepodne suspendovala raniju odluku o zabrani ulaska bh. državljana odnosno protoka ljudi preko graničnih prijelaza.

 

Prema novoj odluci koja je dostavljena vlastima u BiH, dozvoljen je ulazak državljana BiH, ali uz obavezni karantin u trajanju od 14 dana.

 

Podsjetimo, Granična policija BiH jutros je obaviještena da će Srbija od 14 sati zatvoriti sve granične prelaze s BiH za protok ljudi. Iz ove odluke su bili izuzeti teretni kamioni s robom koji će i dalje moći prelaziti granicu.

 

Ipak, odluka je tokom dana izmijenjena.

 

Ova odluka je jutros bila nagoviještena, budući da državni vrh Srbije uveliko razgovara o potpunom ukidanju međunarodnog saobraćaja, odnosno o potpunom zatvaranju granica, o čemu bi predsjednik Aleksandar Vučić ili premijerka Ana Brnabić u toku dana trebali izvijestiti javnost. 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!