OD OVE SUBOTE NA KIOSCIMA

Sve se mijenja zbog situacije uzrokovane koronavirusom: Oslobođenje uvodi vikend-izdanja novine

Hronika19.03.20, 10:07h

Sve se mijenja zbog situacije uzrokovane koronavirusom: Oslobođenje uvodi vikend-izdanja novine
- Ovim potezom na neki način iskazujemo naše društveno odgovorno djelovanje. Uvažavamo preporuke nadležnih institucija o potrebi ograničenog kretanja građana BiH, pa našim vjernim čitateljima pružamo priliku da umjesto dva puta na kiosk odu jednom - pojasnila je glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Oslobođenje Vildana Selimbegović

 

 


Ove subote čitatelje dnevnog lista Oslobođenje na kioscima širom BiH očekuje vikend-izdanje novine. Riječ je dvobroju na 48 strana u kojem će biti sažete sve aktuelne informacije iz BiH i svijeta, s fokusom na vanrednu situaciju izazvanu koronavirusom, te najčitanije rubrike redovnog subotnjeg i nedjeljnog izdanja Oslobođenja. 


- Ovim potezom na neki način iskazujemo naše društveno odgovorno djelovanje. Uvažavamo preporuke nadležnih institucija o potrebi ograničenog kretanja građana BiH, pa našim vjernim čitateljima pružamo priliku da umjesto dva puta na kiosk odu jednom. 


Osim toga, štedimo papir jer ne znamo kada ćemo dobiti nove količine. Dat ćemo sve od sebe da i dalje zadržimo rubrike i priloge koje čitatelji vole, nastojat ćemo da informišemo potpuno i objektivno, te s čitateljima podijelimo i informacije i razmišljanja, svjesni da je novinarska odgovornost danas trostruko važna: na našim je plećima obaveza da svoj posao obavljamo profesionalno, da izvještavamo i ostanemo čuvari demokracije, ali i da sačuvamo svoje redakcije - poruka je glavne i odgovorne urednice dnevnog lista Oslobođenje Vildane Selimbegović.


Selimbegović ističe opredjeljenost dnevnog lista Oslobođenje da se nikada nije i neće baviti senzacionalizmom. 


- Bili smo i ostalo na strani ljudi i njihovih prava, borac za istinu i onda kada ona boli: naši portali prate zbivanja u zemlji i svijetu iz sata u sat, i nastojat ćemo da uz nas budete konstantno kvalitetno obaviješteni. Novina je uvijek više od vijesti, naše teme, analize i razgovore i dalje ćemo pripremati, naši kolumnisti će ostati aktuelni, naš list će i dalje stizati do čitatelja na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, dokle god distributeri budu obavljali svoj posao. Bit ćemo tu za vas i uz vas, jednako kao što vjerujemo da ćete vi ostati uz vaše i naše Oslobođenje - kaže Vildana Selimbegović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!