izdvojeno 104 milijarde dolara za borbu protiv pošasti

Trump odobrio zakon o besplatnom testiranju Amerikanaca na koronavirus

Hronika19.03.20, 09:07h

Trump odobrio zakon o besplatnom testiranju Amerikanaca na koronavirus
Trump je u pisanom saopćenju potvrdio da je ratifikovao nacrt pod nazivom “Prvo porodica: Zakon o borbi protiv koronavirusa“

 

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump odobrio je nacrt zakona kojim se omogućava besplatno testiranje Amerikanaca na koronavirus.

 

Trump je u pisanom saopćenju potvrdio da je ratifikovao nacrt pod nazivom “Prvo porodica: Zakon o borbi protiv koronavirusa“.

 

Nacrt je prethodno usvojen u oba doma Kongresa i stupio je na snagu,  i treba da bude mehanizam za izdvajanje 104 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa.

 

Vlasti u Washingtonu tako žele osigurati besplatno testiranje Amerikanaca na koronavirus, kao i pomoć za socijalno ugrožene kategorije i sufinansiranje bolovanja i neplaćenog odsustva s posla tokom mjera prevencije širenja virusa.

 

Niz drugih mjera je najavljeno, uključujući i proširenje police osiguranja nezaposlenih i slanje medicinske pomoći saveznim državama, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Prema posljednjim podacima Univerziteta “Johns Hopkins“, u SAD-u je koronavirusom zaraženo blizu 9.345 ljudi, a od posljedica zaraze preminulo je 150 osoba.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!