Preventivne mjere protiv korona virusa

Od 18 sati počinje pojačano pranje i mašinsko čišćenje ulica u Kantonu Sarajevo

Hronika16.03.20, 14:44h

Od 18 sati počinje pojačano pranje i mašinsko čišćenje ulica u Kantonu Sarajevo
Dogovoreno je i da se, uz spomenute aktivnosti, podigne i intenzitet ručnog čišćenja na održavanim površinama

 

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS) i uprave kantonalnih javnih komunalnih preduzeća dogovorili su poduzimanje konkretnih preventivnih mjera i aktivnosti koje će doprinijeti sprečavanju pojave koronavirusa (COVID -19) u Kantonu Sarajevo.

 

U vezi s tim, zaključeno je da je neophodno ažurirati planove zaštite ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nepogoda, kao i izvršiti sve neophodne pripremne aktivnosti za nesmetano obavljanje komunalnih djelatnosti u posebnim uvjetima.

 

Naloženo je kantonalnim javnim komunalnim preduzećima, zaduženim za čišćenje i održavanje javnih površina, da vrše pojačano pranje i mašinsko čišćenje javno-prometnih prostora u svrhu uklanjanja svih prisutnih nečistoća, u periodu od 18.00 sati, odnosno nakon smanjenja saobraćajnih gužvi, uz maksimalni angažman materijalnih sredstava i ljudskih resursa.

 

Dogovoreno je i da se, uz spomenute aktivnosti, podigne i intenzitet ručnog čišćenja na održavanim površinama.

 

U tom je kontekstu navedeno kako su sva komunalna preduzeća u centrima za potrošače i centrima za komunalne usluge već poduzeli preventivne mjere zaštite, a među njima, prije svega, pojačanu dezinfekciju i higijensku kontrolu.

 

Istaknuto je kako će komunalne usluge svako iz svog domena vršiti kontinuirano i u planiranim kapacitetima.

 

Istovremeno, iskazana je spremnost svih komunalnih preduzeća da poduzmu sve potrebne  aktivnosti na izvršavanju naredbi i preporuka od kriznih štabova, svako iz vlastitih nadležnosti i djelatnosti, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!