UPFBiH poziva poduzetnike, udruženja, građane

Predložite najboljeg poduzetnika/preduzetnika za dodjelu priznanja 'Emerik Blum' u 2020. godini

Biznis Klub12.03.20, 14:55h

Predložite najboljeg poduzetnika/preduzetnika za dodjelu priznanja 'Emerik Blum' u 2020. godini
Krajnji rok za dostavljanje nominacija je 31. mart 2020. godine. Nominacija se vrši popunjavanjem formulara koji je dostupan na web stranici UPFBiH

 

 

 

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je javni poziv za nominovanje kandidata za dodjelu priznanja za najboljeg poduzetnika/preduzetnika Federacije BiH u 2020. godini „Emerik Blum“.

 

„UPFBiH u okviru obilježavanja Dana poslodavaca dodjeljuje priznanje 'Emerik Blum' za najboljeg poduzetnika/preduzetnika na području Federacije Bosne i Hercegovine u 2020. godini. Priznanje će biti dodijeljeno najefikasnijem poduzetniku/preduzetniku, onom koji pomjera granice, koji pokazuje da je moguće stvarati dodanu vrijednost uz istodobno poštivanje društvene i prirodne okoline. Pozivamo sve poslovne ljude, poslovna udruženja i građane da nominuju poduzetnike/preduzetnike koje smatraju najboljim i najuspješnijim, ali i poduzetnike/preduzetnike da se sami kandidiraju“, kažu iz UPFBiH.

 

Krajnji rok za dostavljanje nominacija je 31. mart 2020. godine. Nominacija se vrši popunjavanjem formulara koji je dostupan na web stranici UPFBiH http://www.upfbih.ba/priznanje-emerik-blum. Popunjen formular dostavlja se putem e-maila na [email protected] ili poštom na adresu Mula Mustafe Bašeskije 12/3, 71000 Sarajevo.

 

Nominacije dostavljene nakon propisanog roka neće biti uzete u razmatranje.

 

Nominovani koji zadovolje kriterije biti će uvršteni u širu listu kandidata te će dati izjavu o prihvatanju nominacije.

 

Konačnu odluku o najboljem poduzetniku/preduzetniku FBiH u 2020. godini i dobitniku priznanja „Emerik Blum“ donijet će stručni žiri sastavljen od eminentnih predstavnika poslovne i akademske zajednice u FBiH, a na osnovu kriterija urađenih u skladu sa principima OECD-a.

 

Generalni pokrovitelj dodjele priznanja najboljem poduzetniku/preduzetniku FBiH u 2020. godini „Emerik Blum“ je Vlada Federacije BiH.  

 

Proglašenje dobitnika nagrade „Emerik Blum“ će biti upriličeno na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja koja će se održati 29. maja 2020. godine u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!