Nakon zločina na Vojničkom polju

Izrečena presuda: Maloljetnici zbog ubistva Ronalda Osmanovića idu u odgojnu ustanovu

Hronika12.03.20, 11:26h

Izrečena presuda: Maloljetnici zbog ubistva Ronalda Osmanovića idu u odgojnu ustanovu
Krvavi obračun dogodio se 25. augusta prošle godine pored igrališta u sarajevskom naselju Saraj-Polje

 

Općinski sud u Sarajevu izrekao je nepravomoćnu presudu maloljetnicima E. D. (15) i S. G. (17) osumnjičenima za ubistvo i pokušaj ubistva koje se desilo 25. augusta prošle godine u sarajevskom naselju Saraj-Polje, te ih je uputio da odgojnu mjeru u trajanju do dvije godine izdržavaju u odgojnoj ustanovi.

 

Ovo je za Oslobođenje potvrdio advokat Kerim Čelik, koji je u ovom postupku zastupao 15-godišnjeg E. D. koji je osuđen za ubistvo prilikom nužne odbrane.

 

- Kada dobijem pismeni otpravak presude uložit ću žalbu na ovu presudu, rekao je za Oslobođenje Kerim Čelik.

 

E. D. je osuđen jer je pomenuto krivično djelo počinio na štetu Ronalda Osmanovića, dok je S. G. osuđen za pokušaj ubistva D. D, brata 15-godišnjeg E. D.

 

Krvavi obračun dogodio se 25. augusta prošle godine pored igrališta u sarajevskom naselju Saraj-Polje. Do sukoba je došlo poslije svađe S. G. i D. D.

 

S. G. je u tuči tupim dijelom sjekire dva puta udario D. D. po glavi koji je zadobio teške povrede. Ronalda Osmanovića, koji mu je pritekao u pomoć, E. D. je udario nožem u vrat. Osmanović je preminuo na licu mjesta.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!