Jutros u sedam sati

Srbija zatvorila više graničnih prelaza s BiH i Hrvatskom zbog korona virusa

Hronika12.03.20, 08:05h

Srbija zatvorila više graničnih prelaza s BiH i Hrvatskom zbog korona virusa
U svijetu je zaraženo 126.380 ljudi. Umrlo je 4.634 osobe, a ozdravilo ih je 68.313

 

Srbija je danas zatvorila više graničnih prelaza s Bosnom i Hercegovinom, što je jedna od mjera koju ta zemlja provodi u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Mjera se primjenjuje jutros od 7 sati.

 

Iz Granične policije BiH kažu da se radi o prelazima Badovinci - Popovi, Jamena - Donje Crnjelovo, granični prelazi za pogranični promet Mokronozi i Carevo Polje, granični prelaz Zvornik (Stari most), željeznička stanica Brasina u unutrašnjosti teritorije Srbije te granični prelaz Skelani - Bajina Bašta.

 

Glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon potvrdio je za N1 da je Repubila Srbija zatvorila i neke granične prelaze s Hrvatskom.

 

Zatvoreni su GP Batina-Bezdan, željeznički most Erdut-Bogojevo te riječni prelaz Apatin.

 

Kako javlja N1, dvije osobe sinoć su primljene na Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetske kliničke bolnice Mostar pod sumnjom da su zaražene virusom korona. Prema posljednjim informacijama, u Bosni i Hercegovini sedam je zaraženih korona virusom.

 

U svijetu je zaraženo 126.380 ljudi. Umrlo je 4.634 osobe, a ozdravilo ih je 68.313.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još