Testiranje otkrilo

U Srbiji 12 osoba zaraženo koronavirusom

Hronika11.03.20, 11:20h

U Srbiji 12 osoba zaraženo koronavirusom
Do danas u 8 sati u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja

 

U Srbiji je od utorka navečer do srijede ujutro potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je broj zaraženih u toj zemlji porastao na 12, priopćilo je u srijedu Ministarstvo zdravlja.

 

 Od posljednjeg izvješća, sinoć u 18 sati, do jutros u osam sati, testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus.

 

 Do danas u 8 sati u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

 Od sedam novih slučajeva, pet je povezano s dvije ženske osobe za koje je jučer utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta s državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na Covid-19 nakon povratka u državu gde joj je prebivalište.

 

 Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka i kontakata s osobama u inozemstvu, u Italiji i Nemačkoj, prenosi Tanjug. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!