Građani ogorčeni

Skandalozno i zastrašujuće: Pogledajte na šta liči zvanična Facebook stranica NOVE Vlade KS!

Front11.03.20, 10:33h

Skandalozno i zastrašujuće: Pogledajte na šta liči zvanična Facebook stranica NOVE Vlade KS!
Nije poznato ko je zadužen za vođenje društvenih mreža u Vladi Kantona Sarajevo, ali je očito riječ o osobi kojoj pravila pravopisa, gramatike i interpunkcije nisu bliska

 

Facebook stranica Vlade Kantona Sarajevo od samog osnivanja u javnosti je izazvala brojne pozitivne, ali i negativne reakcije. Dok je na vlasti bila 'šestorka' (Naša stranka, NiP, SBB, DF, SDP, NBL), građani su im zamjerali što troše budžetski novac na samopromociju i sponzorišu objave.

 

Nakon što je nova vlast (SDA, SBB i DF) preuzela kormilo, prvo se desio skandal u kojem je navodno jedna uposlenica tvrdila da je Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Britanske ambasade i da joj Vlada KS nema pristup. Međutim, ubrzo su demantovali tu informaciju.

 

vlada-ks-nepismeno

 

A onda, kad su krenule objave, spektakl! Nije poznato ko je zadužen za vođenje društvenih mreža u Vladi Kantona Sarajevo, ali je očito riječ o osobi kojoj pravila pravopisa, gramatike i interpunkcije nisu bliska. To su primijetili i građani koji, ogorčeni, pišu komentare u kojima ispravljaju greške koje je nekad nemoguće izbrojati.

 

Ostaje nada da će nova Vlada KS ipak prepoznati značaj društvenih mreža u današnje vrijeme, te zaposliti osobu koja je dovoljno sposobna i pismena za ovaj posao, kako im ne bi dalje narušavala ugled. Sadržaje na stranici možete pogledati OVDJE.

 

komentar-vlada-ks

 

komentar-vlada-ks1

 

vlada-ks-nepismeno1

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još