vrijeme je za temeljite promjene

Feng shui: Sedam savjeta za proljetno čišćenje doma (i život u izobilju)

Auto & Dom10.03.20, 18:42h

Feng shui: Sedam savjeta za proljetno čišćenje doma (i život u izobilju)
Svi će se, ako već nisu, ovih dana baciti na proljetno čišćenje, a dok čistite, razmišljajte i o tome kako u mjesecima koji su pred nama provesti što više vremena vani, u prirodi

 

Proljeće je godišnje doba akcije. Vrijeme je to cvatnje i nicanja, a najbolji način da proljeće započne jest taj da pripremite dovoljno prostora za sve novo što će se pojaviti u vašem životu. Proljeće je vrijeme za izlazak iz hibernacije. Prema drevnoj praksi feng shuija, bitno je i da ostanete povezani s prirodom i napredujete skupa s godišnjim dobima.

 

Svi će se, ako već nisu, ovih dana baciti na proljetno čišćenje, a dok čistite, razmišljajte i o tome kako u mjesecima koji su pred nama provesti što više vremena vani, u prirodi.

 

U nastavku pročitajte i nekoliko savjeta feng shuija za proljetno čišćenje koji vam mogu pomoći da očistite dom, ali i stvorite temelje za sezonu izobilja.

 

1. Uklonite sve nepotrebne stvari

Nered u vašem domu, autu, uredu... trebate sređivati tijekom cijele godine, no u proljeće se fokusirajte na to što trebate ukloniti kako biste se osjećali aktivnije. Na vidljivo mjesto stavite, primjerice, opremu za vježbanje, a odjeću svjetlijih boja također stavite na vidljiviju poziciju u vašem ormaru. Dubinsko čišćenje kuhinje, posebno hladnjaka, također će učiniti da se osjećate nevjerojatno. Prema feng shuiju, sve to donijet će vam prosperitet.

 

2. Očistite i ispod stvari

Prašina se nakuplja i ispod stvari i uzrok je stagnacije koja je u suprotnosti s cirkulacijom, a protok, odnosno cirkulacija donosi zdravlje i prosperitet.

Temeljito čišćenje prašine ispod kreveta, tepiha, kauča...donosi zdravlje i prosperitet. Ako je moguće, očistite i površine ispod pećnice i hladnjaka - na taj ćete način pokrenuti stagnirajuću energiju i protok. Ta će vam akcija, prema feng shuiju, pomoći da pokrenete zaglavljena područja vlastitog života.

 

3. Operite prozore

Prozore mnogi često zanemaruju, međutim pranje prozora daje novi pogled na život. Osim prozora operite i zavjese. Ti mali postupci čine veliku razliku u vašem domu, osobito ako često otvarate prozore.


4. Pozdravite nove ideje

Prijeđite pogledom po svojim policama i vidite imate li na njima primjerice neke knjige koje vam ne trebaju, a koje biste mogli pokloniti prijateljima kojima će se svidjeti. Na taj način stvorit ćete mjesto u domu za nove ideje, odnosno nove knjige koje će vam biti od koristi.

 

5. Vježbajte "gotovina shui"

"Ispolirajte" tok svojih financija i razmislite o novim načinima organizacije, ulaganja ili uštede novca. Možete detaljno proučiti vlastiti budžet da uvijek znate na čemu ste, posjetiti osobnog bankara ili jednostavno donijeti odluku da ćete sve plaćati gotovinom, posebno ako ste osoba koja impulzivno vadi kreditnu karticu. Sve to može vam pomoći da proljeće pred vama bude bogatije.

 

6. Neka vam online život bude malo više zen

Internet je još jedan "okoliš" u kojem provodimo puno vremena, pa i on zaslužuje proljetno čišćenje.

Mnogi od nas provode jako puno vremena surfajući i na društvenim mrežama. Tu su i internesko bankarstvo, posao, fotografije, razni računi....

Proljeće iskoristite za osvježavanje svojih profila primjerice novim fotografijama i proljetnim bojama, ali i odmorite se od svega toga te vrijeme umjesto na društvenim mrežama provodite u predivnoj, probuđenoj prirodi.

 

7. Sezonska namjera

Umjesto da donosite čvrste odluke, neka ovo proljeće obilježe neke namjere. To može biti uzgoj novih biljaka, svladavanje nekog posebnog umijeća ukrašavanja pisanica ili bavljenje nekim sportom, a onda se potrudite da svoju sezonsku namjeru, odnosno želju provedete u djelo i vaš život bit će zabavniji, a promjene su uvijek dobrodošle.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!