'Morao sam smiriti svoje obezbjeđenje'

Radončić tvrdi da ga je novinarka 'držala blokiranog u liftu', ona kaže da će objaviti snimak tog događaja

Front09.03.20, 08:05h

Radončić tvrdi da ga je novinarka 'držala blokiranog u liftu', ona kaže da će objaviti snimak tog događaja
Siguran sam da ovakav diletantizam nije naučila na žurnalistici u Beogradu, već je to pokupila u CIN-u, gdje ih uče da nepotrebno zaskaču po javnim ličnostima, zaključio je ministar sigurnosti BiH

 

Savez za bolju budućnost BiH je na web stranici objavio izjavu predsjednika te stranke, aktuelnog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića.

 

- Danas sam, nakon sjednice Vijeća ministara, imao press za tridesetak ili više novinara. Oni su mogli pitati sve šta su htjeli. Međutim, kada sam izašao iz sale, odmah iza izlaznih vrata, u hodniku do lifta, ispred mene se ukazala "novinarka", koja je rekla da želi da postavi nekoliko pitanja - početak je Radončićevog opisa susreta sa novinarkom, a što je objavljeno na SBB-ovoj stranici.

 

Radončić dalje nastavlja opisivati situaciju za koju tvrdi da se desila u zgradi Parlamenta BiH:

 

- Pitao sam je zašto to nije uradila pred ostalim novinarima na velikom pressu i ušao u lift. Umjesto odgovora, novinarka CIN-a, kako se predstavila – vjerovali ili ne – svojim tijelom blokirala je lift, momak pored nje mi je zabio kameru u lice, i ona je počela da me ispituje da li je moja jahta na prodaju, nešto o kupovini dionica… Naravno, to je potpuno normalno pitanje, ali da me neko, nekoliko sekundi nakon velikog pressa, gdje nije htio da se pojavi i postavi pitanje, drži blokiranim u liftu, nisam doživio za više decenija javnog rada. Morao sam čak smiriti moje obezbjeđenje, jer ta žena nije popuštala! Pola sata nakon toga, dobio sam pismeni upit, "novinarke" Milene Mitrović. U njemu je, čak, priznala da smo "razgovarali u liftu", što se vidi i iz dopisa koji objavljujem. Siguran sam da ovakav diletantizam nije naučila na žurnalistici u Beogradu, već je to pokupila u CIN-u, gdje ih uče da nepotrebno zaskaču po javnim ličnostima. Pa i po meni, koji je poznat po tome da ne bježi od novinarskih pitanja na bilo koju temu. Vjerovatno je baš zbog toga CIN spao na obični SPIN - Radončićeve su riječi prenesene na stranici njegovog SBB-a.

 

radoncic-upit-cin

Faktor je kontaktirao i kolegicu sa CIN-a Milenu Mitrović koja je rekla da same tvrdnje iz Radončićeve izjave o navodnim dešavanjima u liftu ne želi komentirati, ali je dodala:

 

- Mi još istražujemo i sve informacije će biti u priči koju ćemo objaviti, kao i sam video - rekla nam je Mitrović.

 

Na ponovljeno pitanje da li govori o videu koji je snimljen tom prilikom u zgradi Parlamenta, odnosno u liftu, Mitrović je rekla: "Da, taj video će biti dio priče".

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još