Ministar sigurnosti BiH na Instagramu

Radončić o 'državnoj tajni': Svi članovi Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi

Front08.03.20, 17:24h

Radončić o 'državnoj tajni': Svi članovi Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi
Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle, kaže Radončić

 

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu povodom pisanja pojedinih medija o tome kako, navodno, dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić nisu upoznati s "državnom tajnom", o kojoj je u Banjoj Luci razgovarao sa Miloradom Dodikom.

 

- Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedinštva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa “državnom tajnom” koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

 


Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi.

 

Razumijem novinarsku znatiželju, ali “teorijama zavjere” o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta - napisao je Radončić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DŽAFEROVIĆ I KOMŠIĆ SU POTPUNO INFORMIRANI Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedništva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa “državnom tajnom” koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi. Razumijem novinarsku znatiželju, ali “teorijama zavjere” o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još