sastao se s jasminom imamovićem

Radončić ima rješenje za migrante u Tuzli: U 10-15 dana sve će biti okončano

Front07.03.20, 16:58h

Radončić ima rješenje za migrante u Tuzli: U 10-15 dana sve će biti okončano
U BiH je za dvije godine registrovano više od 56.000 migranata, a ove godine više od 3.500

 

Bosna i Hercegovina ne može biti plato za ilegalne ekonomske migrante i naša država mora slati poruke koje će migrante obeshrabrivati da dolaze, rečeno je na današnjem sastanku ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića u Tuzli.

 

"Očekujem da ćemo u relativno kratkom vremenu, od 10 ili 15 dana, problem ilegalnih migranata koji svojim prisustvom i ponašanjem prave u Tuzli riješiti", rekao je Radončić danas.

 

Također, kazao je kako ne može više da da informacije u vezi sa tim, iz operativnih razloga.

 

Ministar Radončić je kazao da je protivnik izgradnje objekata za migranata i da Evropska unija mora biti solidarna sa BiH, ali i da se moraju ojačati granični kapaciteti za čije potrebe će Tuzla iz budžeta dati 120.000 KM.

 

U BiH je za dvije godine registrovano više od 56.000 migranata, a ove godine više od 3.500. Međutim, oko 12 posto njih prođe bez registracije. Prosječno 100 migranata uđe u BiH i do toga 80 posto ide u Tuzlu. Procjenjuje se da trenutno između 700 i 800 ilegalnih migranata boravi u Tuzli.

 

(N1, DEPO PORTAL,  BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još