Sa svog ličnog profila

Muškarac u Sarajevu prijetio Ambasadi Švedske na Facebooku, SIPA ga uhapsila

Hronika06.03.20, 17:13h

Muškarac u Sarajevu prijetio Ambasadi Švedske na Facebooku, SIPA ga uhapsila
Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena osoba i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u Sarajevu lišili slobode jednu osobu lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 192. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom“.

 

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena osoba i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

 

Naime, osumnjičena osoba je u prethodnom periodu koristeći svoj lični Facebook profil u više navrata uputila poruke prijetećeg sadržaja Ambasadi Kraljevine Švedske, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!