Akcija pod nadzorom Tužilaštva BiH

Korupcija u Graničnoj policiji BiH: Uhapšeno pet službenika, u toku pretres prostorija

Hronika06.03.20, 11:11h

Korupcija u Graničnoj policiji BiH: Uhapšeno pet službenika, u toku pretres prostorija
U akciju je uhićeno pet policijskih službenika iz PGP-a Brod, a osim pretresa osumnjičenih policajaca, pretresaju se i službene prostorije na MGP Brod koje su koristili osumnjičeni policijski službenici

 

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda (CIU) Granične policije (GP) BiH, provodeći aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih, koruptivnih radnji, u petak su uhitili pet službenika Postrojbe granične policije (PGP) Brod.

 

Policijski službenici CIU-a provodili su aktivnosti na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Brod zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "primanje dara i drugih oblika koristi", priopćeno je iz Granične policije BiH.

 

U akciju je uhićeno pet policijskih službenika iz PGP-a Brod, a osim pretresa osumnjičenih policajaca, pretresaju se i službene prostorije na MGP Brod koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

 

Navodi se kako je u tijeku pretresa pronađena određena količina novca za koji postoji osnova sumnje da potječe iz izvršenja kaznenog djela.

 

"Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika GPBiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja", kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, stoji u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!