Reagovala policija

Grupa migranata pokušala nasilno ući u privremeni Prihvatni kamp 'Bira'

Hronika04.03.20, 15:12h

Grupa migranata pokušala nasilno ući u privremeni Prihvatni kamp 'Bira'
Potvrđene su i informacije kako na teritoriju Unsko-sanskog kantona svakodnevno dolazi oko 100 ilegalnih migranata, te da su odavno nadmašeni kapaciteti svih postojećih prihvatnih centara

 

Grupa od oko 200 migranata sinoć je pokušala nasilno ući u Privremeni prihvatni kamp "Bira", što su brzom intervencijom spriječili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

 

 - Ova prilično brojna grupa je pokušala nasilno ući u migracioni centar, iako za to nisu imali adekvatne isprave, odnosno nisu korisnici usluga Privremenog prihvatnog kampa "Bira". Tom prilikom je zbog narušavanja javnog reda i mira, te nepostupanja po zakonitom naređenju policijskih službenika -  slobode lišeno šest državljana Pakistana, starosti od 19 do 22 godine -  kazao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

 

Šest osoba koje su lišene slobode, predane su Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, a Uprava policije USK je zatražila njihovo izmještanje s područja ovog kantona.

 

Potvrđene su i informacije kako na teritoriju Unsko-sanskog kantona svakodnevno dolazi oko 100 ilegalnih migranata, te da su odavno nadmašeni kapaciteti svih postojećih prihvatnih centara.

 

Prema policijskim podacima, u ovom dijelu države trenutno boravi više od 5.000 migranata, od kojih je oko 3.500 smješteno u privremenim kampovima u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!