VIDEO/ Potres u najvećoj bošnjačkoj stranci

Počela sjednica Kolegija SDA o aferi 'Asim': 'Ne znam je li Sarajlićeva ostavka neopoziva, nisam je još vidio'

Front03.03.20, 15:15h

Počela sjednica Kolegija SDA o aferi 'Asim': 'Ne znam je li Sarajlićeva ostavka neopoziva, nisam je još vidio'
Sarajlić je jučer podnio ostavku na sve stranačke funkcije

 


Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) bi danas, na sjednici u Sarajevu, trebalo da razmatra situaciju u vezi sa snimkom u kojem je glavni akter potpredsjednik stranke Asim Sarajlić, koji je podnio ostavku na stranačke funkcije.

 

Ostavka je uslijedila nakon što je poraženi kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Semir Efendić objavio snimak čiji je Sarajlić akter, a koji je izazvao reakcije u javnosti.

 

 

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović je prije početka sjednice stranačkog Kolegija u izjavi novinarima podsjetio da je prije dva dana kazao šta misli vezano za ovu najnoviju situaciju, odnosno ovaj snimak.

 

- Rekao sam da će zasjedati organi SDA i evo danas počinjemo sa tim zasjedanjem. To je ono što vam ja u ovom trenutku mogu da kažem. U odnosu na ono što sam ranije rekao, kod svega toga stojim. Nema potrebe da nešto posebno sada ponavljam, da elaboriram. Ja sam vam jasno kazao da se SDA ograđuje od svih eventualnih nezakonitosti, manipulacija. SDA-u to ne treba, mi to osuđujemo - naveo je Džaferović.

 

Dodao je da organi države treba da se bave pitanjima nastanka snimka, sadržaja snimka, svega onoga što su eventualne zloupotrebe i manipulacije, "a organi stranke treba da se bave političkom odgovornosti".

 

- Danas idemo u tu vrstu sastanaka - istakao je Džaferović.  

 

- Mi ćemo poduzeti političku odgovornost. Tražimo od istražnih organa da urade svoje, a vidjet ćemo kakav će stav zauzeti danas Kolegij SDA - kazao je novinarima potpredsjednik SDA Adil Osmanović prije početka sjednice stranačkog Kolegija.

 

adil-osmanovic

 

Upitan ko još eventualno mora prihvatiti ostavku, naveo je da nije još vidio kako je napisana ostavka, je li ona neopoziva.

 

- Vidjet ćemo, ne mogu vam tačno reći. Pretpostavljam ako je neopoziva, da će ili Predsjedništvo ili Glavni odbor primiti k znanju, prihvatiti - rekao je Osmanović.

 

Kaže da mu je nezahvalno bilo šta kazati dok Kolegiji ne zauzme stav.

 

- Ja ću iznijeti svoje mišljenje, svoja promišljanja, ali ono kako Kolegij stranke i Predsjedništvo stranke zauzme konačan stav, odluke, i zaključke, to će biti i moje - naveo je Osmanović. 

 

 

 

(FENA/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još