SVAĐA POLITIČARA NAKON AFERE 'ASIM'

Čović: I Komšić je izabran na isti način od istih ljudi! Komšić: On, simbol kriminala i gospodar laži, šta on ima da priča?!

Front02.03.20, 19:56h

Čović: I Komšić je izabran na isti način od istih ljudi! Komšić: On, simbol kriminala i gospodar laži, šta on ima da priča?!
Dragan Čović komentarisao je aferu 'Asim' i kazao da je Komšić izabran u Predsjedništvo BiH "na isti način od istih ljudi", na šta mu Komšić nije ostao dužan te mu je, između ostalog, poručio da je "simbol kriminala i gospodar laži". No, nije na tome ostalo...

 

 

- Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada" - prokomentarisao je Dragan Čović dešavanja u vezi sa "aferom Asim" nakon današnje sjednice HNS-a, prenosi N1


Upitan da prokomentariše "aferu Asim" o kupovini glasova, uz dodatak da je član Predsjedništva Željko Komšić kazao da je "čuo i za mnoge gore stvari", Čović je kazao:


- Taj bošnjački član Predsjedništva je izabran na isti način od istih ljudi, to je posao za SDA i institucije. Tamo gdje je kriminal, tu je prekršajni zakon. Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada.


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić reagirao je na "napade koji dolaze od strane HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje nastale probleme u SDA fakturusati DF-u".


Odgovarajući na navode Dragana Čovića, Komšić je poručio:


- Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je Aluminij i rastjerao radnike, lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Šta on ima da priča o kriminalu - rekao je Komšić. 


Komentarišući "sinhroniziranu medijsko - političku kampanju koja ima za cilj probleme unutar SDA na silu i medijskom kampanjom, fakturisati DF-u" Komšić je istakao:


- Nažalost pojedini mediji, ali i stranke takozvane "Republike Sarajevo", iz dnevno-političkih razloga i s tim povezanihm interesima, iskrivljuju moju izjavu o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od strane drugih političkih opcija, što se dešavalo, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti - naglasio je Komšić, prenosi N1.


- Kada se nama u DF-u nuđenjem novca otimalo i pokušavalo oteti zastupnike i vijećnike, pojedini mediji su nažalost iz najblaže rečeno neznanja, pomagali u tome, pričama o raspadu DF-a, naročito pred zadnje izbore. Potpuni je cinizam porediti pokušaje kupovine poslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i porediti sa ovim što se sada dešava. Time se nas u DF-u i mene lično silom želi uvući u blato u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo da budemo. Međutim, od tih pokušaja na kraju neće biti ništa, ma koliko pojedinici pa i neke političke organizacije spinovale i u tome se trudile - zaključio je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 104

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još