Iz poštovanja prema preminulom ocu

Porodica Muhameda Filipovića neće učestvovati na komemoraciji ANUBiH: Molimo rođake i prijatelje da i oni tako postupe!

Hronika02.03.20, 12:45h

Porodica Muhameda Filipovića neće učestvovati na komemoraciji ANUBiH: Molimo rođake i prijatelje da i oni tako postupe!
Saopštenje potpisuju Ifet, Amer, Nenad i Kenan Filipović

 

U ime porodice rahmetli prof.dr. Muhameda Filipovića Kenan Filipović obratio se javnosti u vezi sa održavanjem komemoracije ANUBIH zakazane za sutra, 3.3.2020. godine u prostorijama ANUBIH.

 

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

 

ANUBIH je 28.2.2020. godine, dan prije održavanja komemoracije koju su povodom smrti prof.dr. Muhameda Filipovića zajednički organizovali Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet i Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti, obavjestili organizatore da njima „Pravilnik“ ne dozvoljava da učestvuju u takvim skupnim komemoracijama, te da će oni svoju komemoraciju tim povodom održati 3.3.2020. godine, izazvavši kod velikog broja ljudi konfuziju i nedoumice.


Ovim putem obavještavamo javnosti i ANUBIH da porodica rahmetli prof.dr. Muhameda Filipovića ne želi i neće, iz poštovanja prema rahmetli ocu, prisustvovati toj komemoraciji te moli sve rođake, prijatelje i poštovaoce rahmetli prof.dr. Muhameda Filipovića da i oni tako postupe, stoji u saopštenju koje potpisuju Ifet, Amer, Nenad i Kenan Filipović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još