Jedan od njih preminuo na putu do policije

Detalji porodične tragedije u Banjoj Luci: Sukobili se braća Milorad i Predrag, u tuči učestvovali i sinovi

Hronika02.03.20, 11:26h

Detalji porodične tragedije u Banjoj Luci: Sukobili se braća Milorad i Predrag, u tuči učestvovali i sinovi
Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela preminulog

 

Jedna osoba je preminula, a četiri su uhapšene nakon verbalnog i fizičkog sukoba sinoć u Banjoj Luci, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

 

Sve se dogodilo oko 20 sati, u ulici Miloša Crnjanskog, ispred porodične kuće.

 

U verbalnom i fizičkom sukobu učestvovali su P.B. (1970.), D.B. (1999.), D.B. (1999.), iz Banja Luke, te S.A. (1990.) iz Dervente i M.B. (1967.) iz Banja Luke, kojem je tokom transporta u policiju, nakon hapšenja, pozlilo usljed čega je preminuo.  

 

Uviđaj je obavila dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima  Policijske uprave Banja Luka.

 

Tužiteljica je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja, a naložena je i obdukcija beživotnog tijela preminulog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu.

 

Nezvanično, preminuo je Milorad Bukša, a uhapšen je njegov brat Predrag, njegovi sinovi David i Danilo, te Predragov vozač Slaviša Adžić.

 

Prema nezvaničnim navodima medija u Banjoj Luci, u pitanju je porodični sukob u vezi s imovinom.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još