FOTO/ jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji BiH

Obilježavanje Dana nezavisnosti počelo na mezarju Kovači odavanjem počasti šehidima i braniteljima BiH

Hronika01.03.20, 10:54h

U Sarajevu je za večeras najavljena akademija u Vijećnici povodom velikog praznika Bosne i Hercegovine, Dana nezavisnosti

 

Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Sarajevu je počelo jutros odavanjem počasti šehidima i poginulim braniteljima BiH.

 

Delegacije državnih, entitetskih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i porodice poginulih branitelja, predstavnici Oružanih snaga BiH, boračkih i drugih organizacija te građani, učenjem fatihe ili na drugi način su odali počast kod centralnog spomen-obilježja na mezarju Kovači i kod mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

 

Delegacije su potom položile cvijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre u centru grada, kao i na spomenik djeci Sarajeva ubijenoj tokom proteklog rata od 1992-1995. te na spomen-obilježje ubijenim policajcima u Velikom parku i u spomen-parku Vraca.

 

U Sarajevu je za večeras najavljena akademija u Vijećnici povodom velikog praznika Bosne i Hercegovine, Dana nezavisnosti.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!