Video/ Napao službeno Sarajevo i Zagreb, a lijepu riječ imao samo za...

Vučić se naljutio: Šta, moram da uzmem motku da udarim Milorada Dodika da bi oni bili zadovoljni?!

Front24.02.20, 09:51h

Vučić se naljutio: Šta, moram da uzmem motku da udarim Milorada Dodika da bi oni bili zadovoljni?!
Od mene traže da ćutim kada govore o Kosovu, i da ćutim kada govore sa Sulejmanom Ugljaninom o specijalnom statusu Sandžaka, a nije dovoljno ni što sam korektan i poštujem integritet BiH i Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spominjao je jučer motke, mlaćenje Milorada Dodika, kritizirao medije u BiH i Hrvatskoj, otvoreno napao službeno Sarajevo i Zagreb, a osim Dodika, lijepu riječ imao je samo za jednog političara iz BiH.

 

"Znate zašto im Vučić smeta najviše? Zbog snažne srpske ekonomije. Zato što su oni imali prosječnu platu 840 eura kad smo mi imali 340. Danas je kod nas 510 ili 515 - evo sačekat ćemo podatke još dan-dva, a kod njih je 860. Mi se približavamo i imamo dvostruko veći rast nego Hrvatska. Mi imamo suficit s Hrvatskom u poslednje četiri godine. Samo u Vučićevo vreme", ispalio je jučer slavodobitno predsjednik Srbije u intervjuu za TV Prva.

 

I nije na tome stao.


“Zamislite da ovde napadate Plenkovića i Milanovića analizirajući njihov lik i delo kroz pisanje medija. To je patološki pristup i ja za to nemam drugu reč”, kazao je Vučićev komentirajući napise hrvatskih medija.

 

"Zašto iz Hrvatske idu ovakve otrovne strelice, pre svega prema meni? Pa nisam ja rekao za Hrvate da su 'šaka jada' kao što je Milanović rekao za Srbe da su šaka jada", rekao je Vučić, te prokomentirao Milanovićevu ocjenu kako ne misli o Srbima ono što misli o Vučiću.

 

"Vama se možda ne sviđa istina iz Drugog svetskog rata koju sam bezbroj puta iznosio, možda se vama ne sviđa istina iz '95. ili se meni ne sviđa neka istina - pod navodnicima - za koju vi govorite.

 

Ubili ste me napadajući me za Glinu, strašno što sam radio. Što sam radio? Održao govor u kojem sam govorio da se nadam da Krajina neće pasti u ruke Hrvata ili ne znam što. Zar bih se zbog toga trebao izviniti nekome? Zamislite zločinca i fašistu Vučića, što je on radio", rekao je Vučić komentirajući napade iz Zagreba.

 

"Mislite da se trebam plašiti nečega? Mislite da ne smem doći u Zagreb i odgovarati vam na pitanja? Mislite da trebam poljubiti zemlju pred vašim svetim stopama zato što vam se trebam diviti jer ste proterali 250.000 Srba sa svojih ognjišta? Ne pada mi na pamet", poručio je vidno nervozni Vučić.

 

Nakon ovakvog istupa veliko je pitanje kada će Vučić uopće biti pozvan u službenu posjetu Zagrebu, a i ukoliko bi se taj poziv dogodio to bi sigurnosno bila posjeta visokog rizika.

 

Predsjednik Srbije otkrio je kako za njega ni svi Hrvati, a posebno svi čelnici HDZ-a nisu isti.


Vučić je u istom intervjuu žestoko napao službeno Sarajevo, raspalio po bh. medijima koji ga često opravdano kritiziraju, te otvoreno stao u odbranu Dodika i Čovića.

 

„Pridike mi drže bh. mediji i njihovi političari, koji vam otvoreno kažu, i bošnjački i Hrvatski, ne računajući u to Dragana Čovića koji ima fer stav prema Srbima, oni otvoreno kažu:`Kosovo je za nas nezavisno, ali mi to ne možemo zbog Republike Srpske`. Od mene traže da ćutim kada govore o Kosovu, i da ćutim kada govore sa Sulejmanom Ugljaninom o specijalnom statusu Sandžaka, a nije dovoljno ni što sam korektan i poštujem integritet BiH i Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine, nego moram, valjda, da uzmem motku da udarim Milorada Dodika da bi oni bili zadovoljni. Čekajte, kakvo je to licemerje, kakav je to bezobrazluk“, upitao je sam sebe Vučić i nastavio:

 

„A, kad odu da razgovaraju sa strancima onda kažu:`Ej, vidite šta nam Srbija radi, uništite Srbiju, neće biti problema na Balkanu", kazao je Vučić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još