Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvaja šesti program rada

Zastupnici izgubili živce! Vrače: Predlažem pauzu pa izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH!

Front19.02.20, 16:04h

Zastupnici izgubili živce! Vrače: Predlažem pauzu pa izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH!
Imamo Vladu kojoj su pali izvještaji i umjesto da se pokupe i odu, oni pišu nove izvještaje. Bilo bi dobro da malo više vodimo računa i o sebi i o njima, jer će oni tako i oni biti disciplinovaniji. Imamo na sjednici četiri od 17 ministra Vlade FBiH, kaže Mašić

 

Zastupnici Predstavničkog doma FBiH razmatraju Prijedlog programa rada Vlade FBiH.

 

Dževad Adžem (DF) kazao je da je ovo program nerada a ne programa rada.

 

Irfan Čengić (SDP) “čestitao” je Vladi FBiH na činjenici da su došli do šestog programa rada.

 

“Ovo je jedina vlada u historiji Federacije koja usvaja šesti program rada. Nemam više živaca da čitam njihove programe koji se prepisuju. Vlada nije ni pogledala Mišljenje Evropske komisije”, poručio je Čengić.

 

Dodao je da će predložiti smjenu predsjednika i potpredsjednika FBiH.

 

Damir Mašić kazao je da “u znak protesta 90 posto od onog što je pripremio neće reći”.

 

“Od 17 ministara tu su dva, tri. Ne mogu da vjerujem da se nisu pojavili. Mi imamo ministara u Vladi FBiH koji su se jednom u pet godina ukazali u ovoj sali. Za mjesec dana je pet godina ove Vlade. Šta smo vidjeli osim friziranih podataka. Je li pokrenut ijedan projekat, nije. Imamo Vladu FBiH koja za pet godina nije bila u stanju pustiti kilometar autoceste u promet”, poručio je Mašić.

 

Upitao je poziciju kako im “želudac dozvoljava da ih ministri tako ignorišu”.

 

“Imamo Vladu kojoj su pali izvještaji i umjesto da se pokupe i odu, oni pišu nove izvještaje. Bilo bi dobro da malo više vodimo računa i o sebi i o njima, jer će oni tako i oni biti disciplinovaniji. Imamo na sjednici četiri od 17 ministra Vlade FBiH”, zaključio je Mašić.

 

Mirsad Čamdžić (Naša stranka) kazao je da su lampice davno trebale biti upaljene s obzirom da se od Vlade FBiH prave vicevi i karikature.

 

Zastupnik Naroda i pravde Nermin Muzur kazao je da kao Komisija za pitanja mladih nisu imali priliku ni upoznati osobe u Vladi FBiH zadužene za pitanja mladih, pa ni resornu ministricu.

 

I Eldin Vrače (nezavisni zastupnik) kazao je da Klub nezavisnih zastupnika neće podržati Prijedlog programa rada Vlade FBiH.

 

Vrače je potom zatražio pauzu kako bi se razmotrio prijedlog o izglasavanju nepovjerenja Vladi FBiH.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!