DF odgovara na napade Vučićevih trubadura

Prošlo je vrijeme u kojem se iz Beograda bosanskim političarima određivalo šta smiju da govore i rade!

Front18.02.20, 21:11h

Prošlo je vrijeme u kojem se iz Beograda bosanskim političarima određivalo šta smiju da govore i rade!
Napadi Dačiča i Vulina pokazatelj su ispravnosti odluke da se politička borba vodi kroz institucije, a ne iz hladovine opozicije - poručuje Demokratska fronta

 

 

Demokratska fronta smatra da su današnji napadi Vučićevih trubadura, Dačića i Vulina, na predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika DF-a Željka Komšića, a u sklopu političkog udara na suverenitet države Bosne i Hercegovine kroz napade na Ustavni sud, jedan od boljih dokaza ispravnosti politike predsjednika Komšića i odluke da se interesi države brane kroz institucije vlasti, a ne da se politička borba posmatra sa tribina i hladovine opozicije.


DF pozdravlja dirljivu zabrinutost ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića za politički položaj HDZ-a BiH i Dragana Čovića. Razumijemo frustraciju Beograda u vezi s položajem bivšeg Jugoslovena i partijskog birokrate Dragana Čovića, mostarskog sokola sa političkim i ideološkim prebivalištem u Beogradu. Shvatamo i to da je najcrveniji među bh. Hrvatima i danas uzdanica centrale u Beogradu, kao i svu žal što se pomenuti zajedno sa Dodikom ne nalazi u Predsjedništvu BiH, čime bi posao destrukcije Bosne i Hercegovine bio itekako olakšan - navodi se u saopštenju DF-a. 


Ne mogu ideološki nastavljači zločinca Slobodana Miloševića, posljednjeg komunističkog diktatora na tlu Evrope, da oproste predsjedniku Komšiću izbornu pobjedu nad njihovim miljenikom Čovićem, a danas je, nakon iz Beograda sinhronizovanih napada Čovića i Dodika na Ustavni sud BiH, svima jasno zašto je to tako. Međutim, niti će biti Ustavnog suda po želji Beograda, niti će proruska koalicija unatoč podršci centrale iz Beograda da uspije u svojim planovima razbijanja države Bosne i Hercgovine.


Pozdravljamo i činjenicu da je caffe kuharica Mire Marković, odnosno današnji ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, konačno, manji bh.entitet nazvao pravim imenom.


Vulinu također poručujemo da on nema nikakvog prava popovati predsjedniku Komšiću o tome koga će pominjati zalažući se za odbranu institucija države Bosne i Hercegovine, jer je davno prošlo vrijeme u kojemu je neko iz Beograda, bosanskim političarima određivao šta smiju da govore i rade. To, gospodine Vulin, možete određivati još samo Draganu Čoviću - poručuje Demokratska fronta.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još