NAKON DANAŠNJEG ZASJEDANJA ETIČKE KOMISIJE

Sanela Prašović-Gadžo: Zašto tražimo sankcije za zastupnicu Sabinu Ćudić zbog fotografija iz Zavoda Pazarić?!

Front18.02.20, 18:10h

Sanela Prašović-Gadžo: Zašto tražimo sankcije za zastupnicu Sabinu Ćudić zbog fotografija iz Zavoda Pazarić?!
'Tužiteljstvo i MUP su morali znati za nezakonita postupanja jer odgovorni za ta nehumana djela moraju biti privedeni pred lice pravde. S tim se ne kalkulira politički. To se odmah prijavljuje'

 

 

Povodom današnjeg zasjedanja Etičke komisije i zahtjeva koje je podnio Klub SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH našla se i inicijativa za pokretanje postupka protiv zastupnice Naše stranke Sabine Ćudić


Tim povodom na svom Facebook profilu oglasila se zastupnica SBB-a i članica Etičke komisije Sanela Prašović-Gadžo te pojasnila:


I ovo je također danas podneseno Etičkoj komisiji.
Podržavamo da javnost bude upoznata, ali nikako ne da se o fotografijama bolesne djece iz Zavoda Pazarić prvo upozna javnost i da roditelji saznaju o nehumanom i nezakonitom tretiranju iz medija.


Zastupnica Sabina Cudić također nije o saznanjima o počinjenom krivičnom djelu isto prijavila Tužiteljstvu i MUP-u KS, već je prvo sazvala press konferenciju. Pitam se koliko je vremena prošlo od saznanja da se u Zavodu Pazarić nehumano i nezakonito postupa sa bolesnom djecom? 


Dužnost i obaveza svakog građanina je da ODMAH saznanja dostave nadležnim organima, a ne da pripremaju obraćanja za javnost. Podsjećam da je neprijavljivanje krivičnog djela također krivično djelo.


Ćudić je ujedno prekršila i Etički kodeks jer je u ovom konkretnom slučaju istupala kao zastupnica, press konferenciju održala je kao zastupnica i ušla svjesno u nezakonito postupanje.


Zbog svega navedenog, klub SBB BiH i ja kao članica Etičke komisije tražimo pokretanje postupka i sankcioniranje zastupnice Sabine Ćudić.


Podsjećam da je Klub SBB na tadašnjoj sjednici podržao prijedlog Sabine Ćudić da se odmah razgovara o stanju u Zavodu Pazarić. No, u konkretnom slučaju sazivanja press konferencije i političkog populizma bez da odmah pomognu djeci prijavljivanjem saznanja i da izvjeste Tužiteljstvo KS i MUP KS, kao i roditelje bolesne djece, iza takvih nezakonitosti nikad nećemo stati.


Roditelji su morali znati i ODOBRITI objavu fotografija njihove djece.


Tužiteljstvo i MUP su morali znati za nezakonita postupanja jer odgovorni za ta nehumana djela moraju biti privedeni pred lice pravde. S tim se ne kalkulira politički. To se odmah prijavljuje.


I na kraju, iskreno se nadam da je ovaj slučaj dobra lekcija za sve političare u BiH.


Krivično djelo se ODMAH PO SAZNANJU PRIJAVLJUJE. U suprotnom, kršite zakon - navela je Sanela Prašović-Gadžo u svom FB postu.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još