Poruka iz Srbije

Vučić: Zabrinut sam, sutra ću da pričam sa Miletom i sa Željkom

Front14.02.20, 21:01h

Vučić: Zabrinut sam, sutra ću da pričam sa Miletom i sa Željkom
Vučić je naveo da je sastanak sa Dodikom i Cvijanović dogovoren već ranije, prije odluke Ustavnog suda u Bosne i Hercegovine o poljoprivrednom zemljištu, te da će sutra čuti njihovo mišljenje u vezi sa tim

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i entitetskom predsjednicom Željkom Cvijanović o situaciji u Bosni i Hercegovini, prenosi N1.

 

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je, na zahtjev sedam delegata Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, donio odluku kojoj je proglasio neustavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.

 

Nakon odluke Ustavnog suda, u Banjaluci je održan sastanak političkih lidera iz entiteta Republika Srpska. Donesena je odluka da stranke iz tog entiteta neće učestvovati u radu, odnosno odlučivanju u državnim institucijama dok se ne izmijeni Zakon o Ustavnom sudu BiH.

 

Sve ovo izazvalo je mnogobrojne reakcije u BiH, ali i regiji. 

 

"Što se tiče skupa sutra, tema ovdje je bila i situacija u Bosni i Hercegovini. Čini mi se da je najveća zabrinutost među ljudima upravo za situaciju u BiH, čak ne i toliko za odnose između Beograda i Prištine. Zabrinut sam, sutra ću da pričam sa Miletom i sa Željkom pa ćemo da vidimo šta ćemo i kako", kazao je Vučić za RTS iz Minhena gdje se održavana sigurnosna konferencija.

 

 Vučić je naveo da je sastanak sa Dodikom i Cvijanović dogovoren već ranije, prije odluke Ustavnog suda u Bosne i Hercegovine o poljoprivrednom zemljištu, te da će sutra čuti njihovo mišljenje u vezi sa tim.

 

U pauzi Minhenske sigrnosne konferencije, on je izjavio novinarima da svi zajedno moraju da rade na očuvanju mira i stabilnosti jer je to najvažnije za sve narode.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još