Nakon što Komisija nije dala saglasnost za imenovanje nove Vlade KS

Čelik: Bivša većina se ne može pomiriti s gubitkom vlasti. Ovo je trebala biti puka formalnost!

Front11.02.20, 19:02h

Čelik: Bivša većina se ne može pomiriti s gubitkom vlasti. Ovo je trebala biti puka formalnost!
On smatra da je saglasnost Komisije trebala biti puka formalnost, nešto sasvim uobičajeno u demokratskom društvu

 

Današnja sjednica Komisije za imenovanje pokazuje da se bivša većina ne može pomiriti sa gubitkom vlasti i ne želi da prihvati realnost, poručuje predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

 

On smatra da je saglasnost Komisije trebala biti puka formalnost, nešto sasvim uobičajeno u demokratskom društvu. Umjesto toga, kaže,  građani Kantona Sarajevo dobijaju još jednu degutantnu predstavu za javnost, blokade bez ikakvog valjanog razloga.

 

-Jer da se ne lažemo – primjedbe na račun mladog DF-ovog kandidata za ministra zvuče smiješno kad dolaze od zastupnika koji su prije nešto više od godinu dana na ministarske pozicije imenovali ljude bez dana radnog staža, osobe koje su se u životopisima hvalile da će nedostatak ikakvog radnog iskustva nadomijestiti „entuzijaznom”, pa i osobe kojima je jedina referenca bila kumstvo sa visokopozicioniranim funkcionerima SDP-a. Mi ćemo tu blokadu, kao i sve prijašnje, prevazići, samo je pitanje kome ide u prilog blokada funkcionisanja kantona još dodatnih nekoliko dana. Sigurno ne građanima - zaključuje u svojoj reakciji Mirza Čelik, javlja Fena.

 

Inače, nova vlada u Sarajevu još neće biti imenovana, jer Komisija za izbor i imenovanje Skupštine KS nije dala saglasnost za imenovanje. Od ukupno sedam članova, četvoro ih je glasalo protiv imenovanja.

 

Za imenovanje novih ministara nove vlade glasali su Bibija Kerla (DF), Zvonko Marić (SBB) i Mirza Čelik (SDA).

 

Protiv imenovanja su glasali predsjednik Komisije Elmedin Konaković (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka), Amra Junuzović-Kaljić (NBL) i Segmedina Srna-Bajramović (SDP).

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još