Spremaju se za mučno sudsko ročište

Raskol u Crvenoj jabuci, kolege tužile Žeru: Dužan nam je cifru od koje bi se mnogima zavrtjelo!

Showbizz09.02.20, 19:20h

Raskol u Crvenoj jabuci, kolege tužile Žeru: Dužan nam je cifru od koje bi se mnogima zavrtjelo!
Navodno, problem sa neisplaćenim honorarima počinje nakon prestanka saradnje sa Zrinkom Tutićem, koji je sa svojom produkcijskom kućom “Tutiko” vodio grupu

 

Frontmena grupe Crvena jabuka Dražena Žerića Žeru tužili su bivši članovi ovog benda, bubnjar Drako Jelčić i gitarista Zlatko Bebek zbog neisplaćenih honorara za desetak koncerata.

 

-Istina je da smo u sporu sa firmom “MPB medija” zbog neisplaćenih honorara. Iznos je toliki da bi se svima zavrtjelo u glavi – rekao je Bebek, misleći na firmu koja glasi na ime Žerine supruge, Barbare.

 

Bubnjar Cunja je takođe potvrdio da je podnio tužbu protiv pomenute firme zbog neisplaćenih honorara.

 

-Godinama mi je obećavao da će se novac isplatiti, ali to nikada nije učinjeno. Tužio sam firmu preko koje su obavljani svi poslovi “Crvene jabuke”, posljednjih sedam, osam godina – objasnio je Cunja.

 

Navodno, problem sa neisplaćenim honorarima počinje nakon prestanka saradnje sa Zrinkom Tutićem, koji je sa svojom produkcijskom kućom “Tutiko” vodio grupu. Kada je “Tutiko” nestao, Žera je preuzeo kompletan posao, a navodno, pošto je imao probleme sa poreskom upravom otvorio je filmu “MPB medija” i tada su nastali problemi.

 

Žera nije želio da komentariše ove navode, samo je za “Slobodnu Dalmaciju” kratko rekao:

 

-Izmišljena priča.

 

Drako Jelčić i Zlatko Bebek će se sresti sa Žerom na ročištu u Opštinskom sudu u Zagrebu u okviru sudskog procesa koji su bubnjar i gitarista pokrenuli 2018. godine.

 

Opširnije o raskolu u Crvenoj jabuci čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

************************************

 

Bonus video... Gledaj DEPO TV!

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još