FOTO&VIDEO/ 'Exit Strategy' za penzionerske dane

Prijatelji izgradili naselje kako bi mogli da ostare zajedno

Auto & Dom08.02.20, 12:36h

Prijatelji izgradili naselje kako bi mogli da ostare zajedno
Imaju nagnute krovove s bačvama za vodu, odnosno kišnicu, posebno izolovane prozore i reflektujuće zidove koji su osmišljeni tako da čuvaju kuću od velikih ljetnih vrućina

 

Četiri para koji su prijatelji već 20 godina odlučili su da izgrade mali gradić samo za sebe kako bi mogli da žive bliže jedni drugima, a ujedno i da budu u prirodi.

 

Njihovo naselje, nazvano "Llano Exit Strategy", sadrži četiri malene kuće u blizini rijeke Lano van Ostina u Teksasu. Održive i ekološke kućice dizajnirao je arhitekta Mat Garcia, a svaka od njih košta 40 hiljada dolara.

 

Imaju nagnute krovove s bačvama za vodu, odnosno kišnicu, posebno izolovane prozore i reflektujuće zidove koji su osmišljeni tako da čuvaju kuću od velikih ljetnih vrućina.

 

Interijeri su izrađeni od šperploče, što smanjuje troškove i daje kućama topao i prostran utisak. Svaka kućica ima prostoriju s bračnim krevetom i kaučom, kupaonicu i terasu.

 

llano-exit-strategy

 

"Ovdje nam je kao u Disneyjevom filmu, viđamo razne životinje i što smo češće tu to ih više otkrivamo", opisala je za Bored Pandu Jodie Zip, jedna od stanovnica.

 

Parovi provode što je više moguće vremena u svojim novoizgrađenim kućicama, a tu planiraju i da provedu penziju i ostare zajedno.

 

Pošto parovi još uvijek ne provode cijelo vreme ovde, kućice je moguće unajmiti i preko Airbnb-ja.

 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN AMGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!