Eun Su Lim i Park Byounguk u programu 'Charlama subotom u 13'

'Charlama Depot' prelazi na internacionalnu scenu: Južnokorejski umjetnici 8. februara u Sarajevu

DEPO Art06.02.20, 19:36h

'Charlama Depot' prelazi na internacionalnu scenu: Južnokorejski umjetnici 8. februara u Sarajevu
Eun Su Lim, južnokoreanska umjetnica sa internacionalnom reputacijom, u okviru svoje prezentacije će publici predstaviti svoje crteže na koreanskom papiru, instalacije i performanse

 

U subotu, 8. februara, u sarajevskoj galeriji Charlama Depot (Skenderija) će biti upriličena 4. prezentacija iz programa "Charlama subotom u 13". Ovaj put, Charlama Depot prelazi na internacionalnu umjetničku scenu.

 

U sklopu programa predstavit će se Eun Su Lim, južnokoreanska umjetnica sa internacionalnom reputacijom. Ona će u okviru svoje prezentacije publici predstaviti svoje crteže na koreanskom papiru, instalacije i performanse.

 

U 15:00 sati posjetioci će imati priliku uživati u programu u kojem će se predstaviti Park Byounguk, koji je osnivač i direktor internacionalnog umjetničkog projekta "Devetoglavi Zmaj", kojeg je osnovao davne 1995. godine u Južnoj Koreji. Od tada on organizuje nastupe umjetnika po čitavom svijetu, a preko 20 godina sa internacionalnim umjetnicima tradicionalno sudjeluje na Festivalu Sarajevska zima.


Park Byounguk će prezentovati radove i nastupe umjetnika iz cijelog svjeta, uključujući umjetnike iz Bosne i Hercegovine.

 

Dobro došli u Charlamu subotom u 13h!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!