Ministar sigurnosti BiH o hakovanom profilu

Radončić objavio imena novih ministara u Vladi KS, pa šokirao: 'Neko šalje ljubavne poruke članicama SBB-a u moje ime'

Front04.02.20, 18:58h

Radončić objavio imena novih ministara u Vladi KS, pa šokirao: 'Neko šalje ljubavne poruke članicama SBB-a u moje ime'
Previše pažnje dajete čovjeku koji je imao svoju šansu i koji je u politici propao kao žeton, rekao je Radončić o Konakoviću

 

Ministar sigurnosti BiH i predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić danas je za N1 govorio o aktuelnim temama, u jeku jučerašnjeg sastanka u Zagrebu sa ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske Davorom Božinovićem. Za N1 je otkrio imena novih ministara u Vladi KS koja će biti predložena iz Saveza za bolju budućnost BiH.

 

"Mi zbog migrantske krize imamo ogromne ekonomske štete. Mi to moramo nekom fakturisati, ti ljudi nisu krenuli da ostanu u BiH. To su interkontinentalni putevi", kazao je Radončić.

 

Situacija sa izborom rukovodstva SIPA-e i OSA-e?

 

"Direktora bira i predlaže odbor, oni su napravili listu od sedam najuspješnijih. Prvi je bio dosadašnji direktor SIPA-e koji se vratio u Banjaluku, drugi je bio gospodin Ćulum. Ja sam ga po proceduri stavio, dakle to je odluka odbora i taj odbor je birao i ranije direktore. Stvar je da ja kao legalista i kao ministar sigurnosti ne mogu ulaziti pod operativne stvari. Prva prijava Tužilaštva svakog kandidata diskvalificira", dodao je Radončić.

 

Ko će biti imenovan u novoj Vladi KS iz SBB-a?

 

"Imenovaćemo mnogo sposobnije ljude nego su do sada bili. Vlada KS je bila rob jednog čovjeka i mjesto za osvetu jednog čovjeka. Za premijera će biti gospodin Nenadić, odličan pravni ekspert, donio je 19 zakona. Za ministra unutrašnjih poslova kandidujemo Ismira Jusku. Za druge dvije pozicije i poziciju ministra obrazovanja; vjerovatno gospodina Krivića koji je glavni inspektor za obrazovanje, magistrirao je, a za ministarstvo za rad, socijalnu politiku ćemo predložiti Teu Mušić, naša je vijećnica u Gradskom vijeću. Ta bi četvorka trebala da dobro reprezentuje SBB", kazao je Radončić za N1.

 

Kada je riječ o navodnom hakiranju profila i raspravi na društvenim mrežama:

 

"Pojavile su se i gore neke stvari, da neko uime mene i mojih nekih prijatelja šalje ljubavne poruke nekim članicama SBB-a, pa će se to istražiti", kazao je i o navodnoj raspravi sa Elmedinom Konakovićem kazao:

 

"Previše pažnje dajete čovjeku koji je imao svoju šansu i koji je u politici propao kao žeton".

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još