slava koja traje 40 godina

Kako je odrasla Lepa Brena: Bila sam neplanirano dijete kojemu se otac...

Showbizz03.02.20, 15:47h

Kako je odrasla Lepa Brena: Bila sam neplanirano dijete kojemu se otac...
Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli kao Fahreta Jahić, treće dete medicinskog tehničara Abida i krojačice Ifete Jahić. Djetinjstvo je provela u Brčkom uz stariju sestru Faketu i brata Faruka


Jedna od najvećih zvijezda u regionu Lepa Brena, svoju karijeru započela je osamdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Uvijek je koračala mudro i o svakom svom potezu detaljno razmišljala, pa je starije generacije pamte kao jedinu pjevačicu koja je u vreme Jugoslavije u emisijama komentarisala ekonomsku krizu ili političku situaciju.

 

Njeno mišljenje narod je želeo da čuje i uvaži. Upravo zbog toga postala je autentična jugoslovenska zvezda koja traje na ovim prostorima gotovo 40 godina.

 

lepa-brena-mlada-1


Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli kao Fahreta Jahić, treće dete medicinskog tehničara Abida i krojačice Ifete Jahić. Djetinjstvo je provela u Brčkom uz stariju sestru Faketu i brata Faruka.

 

– Bila sam treće, neplanirano dijete, kome se otac mnogo obradovao. Mama nas je budila golicanjem, dok je iz kuhinje dopirao miris doručka. Potom bi pravila raspored ko će šta tog dana da radi u kući, ali nas nije previše opterećivala. Za praznike smo s mamom pravili tortu i medenu pitu. Ne postoji šerpa koju nismo olizali prstima. Voljela sam kad nam tata, po povratku s posla, podeli svilene bombone – kazala je svojevremeno Lepa Brena.

 

Ostatak teksta i fotografija pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još