FOTO&VIDEO/ Pustili nove informacije

Radončić se predomislio: U našoj mahali neviđeno... Ovako će izgledati najviši toranj u regionu i transverzala

Biznis Klub03.02.20, 10:12h

Radončić se predomislio: U našoj mahali neviđeno... Ovako će izgledati najviši toranj u regionu i transverzala
Na projektu je već ucrtana i Prva transverzala, koja će se graditi uz sami Avazov toranj. Osim toga, postojeći dio između dva tornja dobit će novi izgled, a predviđeno je i postavljanje velikog ekrana

 


Novi Avazov toranj u Sarajevu očito neće biti Ski Tower, kako se ranije najavljivalo, već R Tower.

 

Ovim se potvrđuje pisanje BiznisInfa koji je nedavno objavio da izgled tornja, koji je dio odluke o izmjeni Urbanističkog projekta “Centrotrans – Alhos”, koju je usvojila Općina Centar, odudara od objekta koji je predstavljan kao Ski Tower.

 

r-tower-2

 

Arhitekta Faruk Kapidžić na svom Facebook profilu objavio je video novog tornja na kojem se vidi da je naziv projekta R Tower.

 

Kako je BiznisInfo ranije objavio, objekat će imati prizemlje i 40 spratova i bit će nova najviša zgrada u BiH i regionu.

 

r-tower-3

 

Investitor projekta je Avaz Roto Press Sarajevo, a projekat je uradio ADS Studio. Autori su Faruk Kapidžić i Darijo Bojanić.

 

Na projektu je već ucrtana i Prva transverzala, koja će se graditi uz sami Avazov toranj. Osim toga, postojeći dio između dva tornja dobit će novi izgled, a predviđeno je i postavljanje velikog ekrana.

 

r-tower-4

 

Izgled R Towera u potpunosti odgovara skici koja se nalazi u usvojenom Urbanističkom projektu.

 

r-tower-5

 

Video prezentaciju projekta R Tower pogledajte OVDJE.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još