Sjednicu bojkotovali vijećnici HDZ-a i SNSD-a

Izglasan opoziv SNSD-ove načelnice Drvara Dušice Runić

Front01.02.20, 20:14h

Izglasan opoziv SNSD-ove načelnice Drvara Dušice Runić
Smjena vlasti u Drvaru krenula je u decembru prošle godine kada je nova većina smijenila dotadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća Milana Kunića iz SNSD-a i njegovog zamjenika Stjepu Vukančića iz HDZ-a BiH

 

 Većinom glasova prisutnih vijećnika na sjednici Općinskog vijeća Drvara u subotu je izglasan opoziv općinske načelnice Dušice Runić (SNSD).

 

Za opoziv načelnice glasovalo je devet vijećnika SNS-a, PDP-a, SP-a, DNS-a i HDZ-a 1990, a sjednicu su bojkotirali vijećnici HDZ-a BiH i SNSD-a.

 

U izjavi za Fenu predsjednica Općinskog vijeća Drvar Jasna Pećanac (Socijalistička partija) kao razloge opoziva načelnice navela je kršenje odredbi statuta općine, nepoštovanje i neprovođenje odluka Općinskog vijeća, opstrukciju i blokadu rada Općinskog vijeća Drvar, nepoštivanje odredbi Zakona o proračunima FBiH, nesavjesno i samovoljno trošenje proračunskih sredstava te nezakonit prijem osoba u radni odnos u općinskim službama.

 

Runić je u izjavi za lokalne medije ustvrdila kako je sjednica Općinskog vijeća Drvara održana bez utvrđenog kvoruma za rad te da su prekršene odredbe Poslovnik o radu Općinskog vijeća.

 

Smjena vlasti u Drvaru krenula je u decembru prošle godine kada je nova većina smijenila dotadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća Milana Kunića iz SNSD-a i njegovog zamjenika Stjepu Vukančića iz HDZ-a BiH, a na njihova mjesta imenovani su Jasna Pećanac i Berislav Bošnjak iz HDZ-a 1990.

 

(FEN/Amd)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!