iz centra korona virusa/ niko se ne rukuje

Bh. glumac u Kini: Police prazne kao u ratu, svi panično kupuju rižu i meso... Ne možemo pobjeći...

Hronika30.01.20, 13:52h

Bh. glumac u Kini: Police prazne kao u ratu, svi panično kupuju rižu i meso... Ne možemo pobjeći...
U ovom trenutku, kaže Mario, čekaju se odluke zdravstvenog biroa

 

Poznati banjalučki glumac Mario Lukajić, koji živi i radi u Makau u Kini, ispričao je za BUKA magazin da situacija u gradu gdje je on nije panična, ali postaje sve ozbiljnija.

 

„Saznali su zatvoreni prelazi koji vode u Makao sa aerodroma, što znači da je teže izaći iz Makaa, jer je Hong Kong zatvorio svoje granice. Juče sam iz teatra gdje radim dobio obavještenje da nećemo raditi sedam dana, a to se zaista nikad nije desilo. Za vrijeme tajfuna nismo radili možda dva dana, a sad smo zatvoreni sigurno sedam dana, dok je šou koji radimo otkazan za sljedećih petnaest dana“, rekao je za BUKU Lukajić.

 

U ovom trenutku, kaže Mario, čekaju se odluke zdravstvenog biroa Makaa, jer oni određuju naredne korake za sve građane.

 

„Otkazan je rad u javnim institucijama i otkazani su događaji na javnim površinama, gradski autobusi idu, ali ja izbjegavam autobuse. Živim u jedno dijelu grada gdje turisti baš i ne dolaze. Svi nose maske. Stalno je u medijima prisutna kampanja za nošenje maski i pranje ruku. Maske se ne mogu se kupiti tek tako, na osnovu radne dozvole može se dobiti deset maski za lice i ogromni su redovi ispred apoteka“, priča Lukajić.

 

polica-trgovina-kina

 

Kaže da nema panike, ali osjeti se čudan odnos među ljudima.

 

Nastavak teksta i više fotografija pogledajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još