Povodom otvorenog pisma

Tegeltija pozvao sudije i tužioce u BiH da dobrovoljno objave imovinske kartone

Hronika30.01.20, 13:04h

Tegeltija pozvao sudije i tužioce u BiH da dobrovoljno objave imovinske kartone
Tegeltija smatra da bi to bio potez koji bi u značajnoj mjeri relaksirao situaciju oko pitanja donošenja novog Pravilnika o finansijskim izvještajima sudija i tužilaca

 

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija se povodom otvorenog pisma sudija Suda Bosne i Hercegovine oglasio saopćenjem u kojem poziva sve sudije i tužioce u BiH da dobrovoljno objave svoje imovinske kartone.

 

- Povodom otvorenog pisma sudija suda Bosne i Hercegovine, kojim naglašavaju da ne skrivaju svoje imovinske kartone koje podnose VSTS-u BiH, u što nemam razloga da sumnjam, pozivam ih, kao i sve ostale sudije i tužioce u BiH, a posebno predsjednike sudova i glavne tužioce, da u skladu sa izrečenim, a s obzirom na činjenicu da nacrt Pravilnika o kojem govore u svom pismu još nije stupio na snagu, dobrovoljno objave svoje finansijske izvještaje podnesene 2019. godine – stoji u saopćenju Milana Tegeltije.

 

Tegeltija smatra da bi to bio potez koji bi u značajnoj mjeri relaksirao situaciju oko pitanja donošenja novog Pravilnika o finansijskim izvještajima sudija i tužilaca, a ujedno bi i značajno pomogli VSTS-u BiH u argumentaciji stava da su kako je naglasio "sudije i tužioci u Bosni i Hercegovini profesionalci sa visokim stepenom ličnog i profesionalnog integriteta koji nemaju šta da kriju, što često u svojim javnim nastupima ističem".

 

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!