završena sjednica

Predstavnički dom nije prihvatio izvještaje o radu RTV Federacije BiH

Front29.01.20, 19:06h

Predstavnički dom nije prihvatio izvještaje o radu RTV Federacije BiH
Suzdržani su bili poslanici SDP-a BiH i Naše stranke, dok su protiv glasali poslanici Koalicije predvođene HDZ-om BiH

 

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH završena je nakon što nisu prihvaćeni izvještaji o radu Radio-televizije Federacije BiH (RTV FBiH) za 2014., 2015., 2016. i 2017. godinu. 

 

Nakon pojedinačnog glasanja za posljednji izvještaj iz 2017. godine, što je tražio Klub SDA, vidljivo je bilo da su izvještaje o radu RTV FBiH podržali poslanici SDA, SBB, DF-GS i Socijaldemokrata.

 

Suzdržani su bili poslanici SDP-a BiH i Naše stranke, dok su protiv glasali poslanici Koalicije predvođene HDZ-om BiH. 

 

Među iznesenim prijedlozima bio je taj da se održi tematska sjednica na kojoj bi se razmatrala aktuelna pitanja u vezi poslovanja RTV FBiH.

 

- Riječ je o tome da imamo stabilan javni servis Federacije u kojima rade u jednakom omjeru predstavnici svih naroda. Naše glavne programe uređuju i vode predstavnici Bošnjaka, Hrvata i Srba te ostalih. To je važno za javni servis - rekao je direktor Radio-televizije Federacije BiH Džemal Šabić.

 

Navodeći da naplata RTV takse nikako ne funkcioniše u Hercegovini poručio je poslanicima iz Kluba Koalicije predvođene HDZ-om BiH da mogu uticati na rješenje tog problema.

 

Po završetku redovne sjednice Predstavnički dom počeo je vanrednu sjednicu na kojoj će razmatrati donošenje izmjena i dopuna Zakona o porezu na dobit.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još