Sabina Ćudić nakon prozivki direktorice KCUS-a

Ako Sebija Izetbegović misli da su milioni građana neznalice kojima ne treba podnositi izvještaj, onda...

Front29.01.20, 14:53h

Ako Sebija Izetbegović misli da su milioni građana neznalice kojima ne treba podnositi izvještaj, onda...
SDP je ranije poručio da je namjera SDA da neodržavanjem sjednice o stanju na KCUS-u od javnosti i izabranih predstavnika građana zaštite svoje kadrove u toj instituciji

 

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu najmanje šest godina nije podnosio izvještaj Predstavničkom domu Parlamenta FBiH - istakla je zastupnica Sabina Ćudić iz Naše stranke, kazavši da to nije privatna institucija i da trebaju odgovarati osnivačima KCUS-a.

 

"Postoji zakonska obaveza da se izvještaj javnih institucija i ustanova stavljaju na dnevni red i diskutuju. Najmanje šest godina KCUS nije podnosio svoj izvještaj domu, najmanje šest", rekla je Ćudić.

 

"Sve što Sebija Izetbegović i uprava imaju da kažu, trebaju da kažu osnivačima te ustanove, koja nije privatna. Sve primjedbe i odgovore treba da podnesu tamo, a to je Predstavnički dom Paralamenta FBiH. Odluka SDA, DF-a i SBB-a da spriječe održavanje ove sjednice je priznanje i nemogućnost da se odgovori na upit građana, pacijenata i struke o stanju u ovoj ustanovi", poručila je Ćudić obraćajući se medijima.

 

Ona je rekla da je KCUS-u u interesu, ako smatraju da obavljaju svoj posao čestito, da predoče građanima tamo gdje su zakonom obavezni.

 

"Ponavljam, ako Izetbegović misli da su milioni građana neznalice - kojima ne treba podnositi izvještaj za preko 50 miliona KM i preko 130 miliona KM koje daje KS, ako su svi pacijenti neznalice, onda imamo ozbiljan problem rada ove ustanove", zaključila je Ćudić.

 

Podsjećamo, SDP-ov Damir Mašić je insistirao na novom terminu i zakazivanju sjednice, i to u što kraćem roku. Odgovor nije dobio - uz obrazloženje da određene zdravstvene institucije nisu poslale izvještaj o radu.

 

SDP je ranije poručio da je namjera SDA da neodržavanjem sjednice o stanju na KCUS-u od javnosti i izabranih predstavnika građana zaštite svoje kadrove u toj instituciji.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 86

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još