o ukidanju presude za isticanje zastave s ljiljanima

Tokić: Odluka donesena po nalogu Dodika pokazuje visok stepen zavisnosti pravosuđa BiH od vladajućih oligarhija...

Front24.01.20, 11:46h

Tokić: Odluka donesena po nalogu Dodika pokazuje visok stepen zavisnosti pravosuđa BiH od vladajućih oligarhija...
Uvijek na svakom mjestu i svakom prigodom, na svakom pedlju naše države sa ponosom ću isticati zastavu RBiH sa kojom je RBiH primljena u punopravno članstvo UN - navodi Sejfudin Tokić

 

 

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom ukidanja oslobađajuće presude za isticanje zastave RBiH sa ljiljanima u centru Banjaluke, dao je sljedeću izjavu za javnost:


Uvijek na svakom mjestu i svakom prigodom, na svakom pedlju naše države sa ponosom ću isticati zastavu RBiH sa kojom je RBiH primljena u punopravno članstvo UN.

 

Odluka Okružnog suda u Banjaluci je politička odluka očito donesena po nalogu Milorada Dodika i pokazuje visok stepen zavisnosti pravosuđa BiH od vladajućih oligarhija i njen cilj je kontinuirani psihološki pritisak na moju ličnost i pokušaj ometanja i spriječavanja mojih političkih aktivnosti kao predsjednika Bošnjačkog pokreta.

 

Zastava sa ljiljanima je simbol slobode i ljudskog dostojanstva pod kojom je branjena država RBiH i bošnjački narod od genocida i velikosrpske i velikohrvatske agresije i pokušaja podjele države BiH po dogovoru Tuđman- Milošević.

 

Kao i u proteklom sudskom procesu i u budućnosti ću na svako ročište u banjalučki sud dolaziti sa obilježjem RBiH na svojoj odjeći.

 

Sramotno je da postojeće strukture vlasti na nivou države i entiteta tolerišu svakodnevno orgijanje četničkih i ustaških sljedbenika sa fašističkim obilježjima dok se meni već više od pet godina vodi sudski proces za čin patriotizma, isticanja simbola države BiH- navodi se u saopćenju Sejfudina Tokića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ ms)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još