Božo Ljubić, zastupnik u Saboru RH i predsjednik Glavnog odbora HNS-a

Komšić više neće moći biti izabran: Ako sve prihvate, evo kako će se odsad glasati po Izbornom zakonu BiH!

Front23.01.20, 21:14h

Komšić više neće moći biti izabran: Ako sve prihvate, evo kako će se odsad glasati po Izbornom zakonu BiH!
Oni koji poznaju prilike u BiH - ne može se reći da postoje građanske stranke u evropskim standardima. Svaki put kad je bilo ''stani pani'', sve stranke političkog Sarajeva su bile na bošnjačkoj strani, rekao je Ljubić

 

Božo Ljubić, zastupnik u Saboru Hrvatske i predsjednik Glavnog odbora HNS-a u BiH, kazao je u Pressingu N1 televizije da u Bosni i Hercegovini ''ne postoje građanske stranke'' prema evropskim standardima.

 

Prema Ljubićevom mišljenju, jedina stranka u BiH koja bi ''možda mogla idenficirati'' takvom, jeste - Naša stranka.

 

''Oni koji poznaju prilike u BiH - ne može se reći da postoje građanske stranke u evropskim standardima. Svaki put kad je bilo ''stani pani'', sve stranke političkog Sarajeva su bile na bošnjačkoj strani'', rekao je Ljubić.

 

''Možda jedna jedina stranka u BiH - Naša stranka bi se mogla identificirati najbiliže onom što je po evropskom standardu građanska. SNSD je recimo socijaldemokratska stranka, a zapravo je na istim pozicija kao SDS'', ocijenio je Ljubić.

 

On je govorio i o ostalim aktuelnim političkim temama u BiH, izbornom zakonu i formiranju Federalne vlade.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još